Het begin is er

In 2016 organiseerde Woningbouwstichting Het Grootslag het Ontwerpfestival waarbij Andijkers hun wensen in kaart mochten brengen voor wat betreft het nieuw te bouwen woon- en zorgcomplex. Een van de uitkomsten van die wensenlijst was een gezamenlijke tuin voor alle Andijkers.

Het plan heeft jaren liggen verstoffen in een la tot gemeentelijk opbouwwerker Sylvette Ernsting het eruit trok en nieuw leven in blies. Ze liet er geen gras over groeien en ging op zoek naar mensen die wilden helpen bij dit project. Joost Botman meldde zich, die doet al iets soortgelijks bij de Schoof in Wervershoof en ook Edith Hartog sloot zich aan. Zij was destijds vanuit de Dorpsraad Andijk betrokken bij het ontwerpfestival.

Sylvette regelde met Ron Roozendaal van Gemeentewerken dat de perken werden ontdaan van beplantig, Het Grootslag zegde een werkbudget toe en we gingen vol goede moed van start!

Opdat wij nooit vergeten, zo was ut!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *